سمیناری تحت عنوان "امام خمینی (ره) و اندیشه عزت مسلمین" امروز سه شنبه از سوی بنیاد فرهنگی راه امین با حضور علماء، روحانیون دانشمندان، فرهنگیان و اقشار مختلف مردم در هوتل شهزاده شهر کابل برگزار گردید.
عبد الباری راشد؛ عضو ارشد آکادمی علوم افغانستان که در این سمینار صحبت میکرد ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) گفت: مسلمین جهان نسبت به امام و شخصیت جامع او در ابعاد مختلف ارج میگذارند، اما آنچه شخصیت او را برجسته میسازد شخصیت سیاسی وی توام با عقیده و ایمان است.
راشد در ادامه گفت: امام خمینی (ره) همانند جدش رسول خدا (ص) طبق دستور قرآن گام برداشت و برنامههای سازنده خویش را یکی پس از دیگری عملی ساخت.
وی افزود که تذکیه و تهذیب نفس از اساسی ترین مسایل اسلامی است که امام خمینی (ره) پیش از همه در این مهم همت گماشت و شاگردان زیادی را تربیت کرد تا در آینده رهروان راه او بوده و وظیفه دینی و اسلامی خود را در ادامه انقلاب اسلامی انجام دهند.
به گفته وی، امام خمینی (ره) با مدیریت انقلاب اسلامی، پرچم اسلام را یکبار دیگر بلند کرد، مسلمین را عزت بخشید و مستضعفان جهان را از زیر یوغ ستمگران نجات داد.
در همین حال حجت الاسلام و المسلمین سید رحمت الله مرتضوی؛ رییس مجمع اهل بیت(ع) در افغانستان گفت: امام علاوه بر اینکه در قلوب مسلمین جاداشت و همه او را دوست میداشتند، الگوی خوبی را در عرصه سیاسی و اجتماعی ارائه داد.
به گفته مرتضوی در این اواخر تحولات عجبیی در حوزات علیمه شیعه و سنی نسبت به مسایل سیاسی به وجود آمده است.
به گفته این عالم دینی تاقبل از امام خمینی (ره) علمای دین در حوزه علمی هزار ساله نجف و حوزه علمیه صد ساله قم از سیاست فرار میکردند، اما با آمدن امام(ره) در صحنه، این سد شکسته شد و به مردم فهماند که مبلغین دین نیز میتوانند سیاست کنند و جامعه را مدیریت نمایند.
به گفته مرتضوی هرچند در طول تاریخ، علمای اهل سنت نیز از سیاست فاصله میگرفتند، اما نظر به مسایل اعتقادی خود که حاکمان را اولی الامر میداستند و مخالفت با آنان را جایز نمی دانستند، ناخواسته در خدمت سیاست قرار داشتند، اما علمای شیعه تا پیش از دوره امام حتی در خدمت سیاست نیز قرار نمی گرفتند.
آقای مرتضوی تصریح کرد: امام خمینی(ره) با صراحت اعلام کرد که سیاست از دین جدا نیست و سیاست ما عین دیانت ماست و پیشگامان دین میتوانند سرنوشت مردم را از نگاه سیاسی و اجتماعی رقم بزنند.
مرتضوی علاوه کرد: امام نه تنها خود این حرکت خردمندانه و تاریخی را انجام داد که شاگردانی را چون آفتاب زیر ابر تربیت کرد، تا پس از وی انقلاب را ادامه دهند و پیام این نهضت اسلامی را به خوبی به جهانیان انتقال دهند.
حجت الاسلام و المسلیمن سید عبدالعظیم حسینی؛ رییس بنیاد فرهنگی امین نیز در این سمینار گفت: امام خمینی (ره) همواره در پی عزت مسلمین و رهایی مستضعفین جهان از بند و اسارت مستکبران بود.
به گفته فاضل حسینی، امام خمینی (ره) نه تنها انقلاب ایران را به پیروزی رساند که روحیه وحدت طلبی و اخوت اسلامی را در تمام لایههای جامعه مسلمین به وجود آورد.
او همچنان گفت: عدالت خواهی و مبارزه با ستمگران یکی از خصیصههای امام بود که توانست بر بنیاد این اندیشه، بزرگترین قدرت جهانی (امریکا) و دست نشانده او در منطقه، شاه ایران را زمین گیر کند.
به گفته این عالم دینی امام خمینی (ره) در حالی دست به انقلاب زد که گفته میشد دین افیون جامعه است و توانایی مدیریت را ندارد، اما امام این باورهای غلط را از اذهان عامه مردم به خصوص فریب خوردگان پاک کرد و مردم را نسبت به مسایل سیاسی آگاه ساخت.
منبع: آوا
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3719